Community
 
 
 

CloudPortal Business Manager 2.x

324フォロワー
 
Avatar
Administrator

Subscription Activation User Notification

Avatar

Subscription Activation User Notification

Hy,

 

i got a problem with the Email Notifications. When i register a new account, everything seems to work. I recive the Welcome Mail, the user activation mail, the Launch notification mail and many more. But when i buy a subscription/ bundle there comes no mail.

 

Does anybody know how can i fix this?

 

Thanks

 

Rene


Rene Krische MEMBERS
4件のコメント
0

サインインしてコメントを残してください。

 
 

Previous 4件のコメント

Avatar
Administrator
Avatar

Subscription Activation User Notification

Hi Rene,

 

Do you see any error in logs after you subscribe to any bundle? Something like "error in sending email"?

You may enable the DEBUG level logs to see more information.

 

Steps to enable DEBUG logs:

  • Stop CPBM server
    • service cloud-portal stop
  • Take back of the file "/usr/share/vts3/config/serviceability.xml"
    • cp /usr/share/vts3/config/serviceability.xml /root/serviceability.xml_bkp
  • Open file "/usr/share/vts3/config/serviceability.xml" and change the loge level to "DEBUG" for logger with name "com.vmops" and "com.citrix" as shown below:<logger level="DEBUG" additivity="false" name="com.vmops">

<appender-ref ref="EVENT_LOG_STDOUT" />
<appender-ref ref="SIFTED_LOG_FILE" />
<appender-ref ref="LOG_FILE" />
</logger>

<logger level="DEBUG" additivity="false" name="com.citrix">
<appender-ref ref="EVENT_LOG_STDOUT" />
<appender-ref ref="SIFTED_LOG_FILE" />
<appender-ref ref="LOG_FILE" />
</logger>

  • Restart the CPBM server
    • service cloud-portal start

 

Also, can you let me know what is the CPBM version you  have?

 

Thanks,

Manish


Manish Agarwal CITRIX EMPLOYEES
コメントアクション Permalink
Avatar
Administrator
Avatar

Hi Manish!

 

I don´t see any error in the logs.

 

What the log shows us including "email":
 
[root@sl-cpbm02 certs]# more  /var/log/cloud/portal/cpbm-server.log | grep email
[2014-10-22 15:03:01.518] DEBUG start-signalling-1           c.c.c.platform.admin.service.impl.ConnectorManagementServiceImpl  ..loadConnectorsToSystem..com.ticketing.formtoemail
[2014-10-22 15:03:01.784] DEBUG start-signalling-1           c.c.c.platform.admin.service.impl.ConnectorManagementServiceImpl  com.ticketing.formtoemailloading instance... for service...TICKET
[2014-10-22 15:03:03.063] DEBUG worker-ticket.cpbm           c.c.c.platform.admin.service.impl.ConnectorManagementServiceImpl  com.ticketing.formtoemailloading instance... for service...TICKET
[2014-10-22 15:03:03.069] DEBUG worker-ticket.cpbm           com.citrix.cpbm.platform.bootstrap.service.impl.BootstrapThread   >> Copying images folder from: com.ticketing.formtoemail v1.3.0
[2014-10-22 15:03:03.070] DEBUG worker-ticket.cpbm           com.citrix.cpbm.platform.bootstrap.service.impl.BootstrapThread   >> Copying serviceDefinition folder from: com.ticketing.formtoemail v1.3.0
[2014-10-22 15:03:03.071] DEBUG worker-ticket.cpbm           com.citrix.cpbm.platform.bootstrap.service.impl.BootstrapThread   >> Copying T&C folder from: com.ticketing.formtoemail version:1.3.0 url:/TermsAndConditions.txt
[root@sl-cpbm02 certs]#
 
Also the table "sent_emails" didnt' show any Subscription Activation user notification mail. So the mail is not created at all.
 
We use CCPGM 2.3.
 
Thanks for help!
 
Rene

Rene Krische MEMBERS
コメントアクション Permalink
Avatar
Administrator
Avatar

Hy Manish,

 

the mail sending service works, because i can recive the subscription activation user notification mail when i send it as a test mail from the template settings. So this service works but why doesn´t come an email when i buy a subscritpion?

 

Thanks

 

Rene


Rene Krische MEMBERS
コメントアクション Permalink
Avatar
Administrator
Avatar

Hi Rene,

 

Sorry for late response. 

Can you check if the subscription got activated? Or is it still in NEW state?

 

Thanks,

Manish


Manish Agarwal CITRIX EMPLOYEES
コメントアクション Permalink

Top Contributors