Community
 
 
 

CloudPortal Business Manager 1.x

342フォロワー
 
Avatar
Gert Jensen

CPBM 1.4.6 Bundles not showing

Hello,

I have created some VMs typed in prices, published, added them to a catalog,
but they are not showing for the customers, should i do more ?

The current settings are showing that they are published.

Kind regards
Gert


11件のコメント
0

サインインしてコメントを残してください。

 
 

Previous 11件のコメント

Avatar
Administrator
Avatar

CPBM 1.4.6 Bundles not showing

Hi Gert,

A couple of questions that may help?

1) Have you hit or gone past the 'Set plan date' for your version of the Catalog?
2) Did you go through all the Products and ensure they have a price, even 0.00 for all the currencies you are supporting, likewise with your Bundles ?

Regards.


TARIQ IQBAL MEMBERS
コメントアクション パーマリンク
Avatar
Gert Jensen

Hello,

I created the products/bundles yesturday so i should be past to activation date, it seems correct when i look in currently.

some of the products do have 0.00 there are none blanks..

Kind reagrds
Gert


コメントアクション パーマリンク
Avatar
Administrator
Avatar

Couple of more things to verify.

1. I know you created the catalog yesterday. Can you confirm that the plan date was today (ie in the Plan menu, you're seeing 'Set Plan Date' as an option again.
2. Can you verify that you've published all your bundles?


Vijaykumar Natarajan CITRIX EMPLOYEES
コメントアクション パーマリンク
Avatar
Gert Jensen

Hello,

When i mouse over plan i get "Set plan date"

All the bundles are published.

Kind regards
Gert


コメントアクション パーマリンク
Avatar
Gert Jensen

Just to clarify.

When i click on catalogs it chooses my zone, and displays:
No Product Bundles in this Zone

can i connect a product bundle to a zone.. ?

Kind regards
Gert


コメントアクション パーマリンク
Avatar
Gert Jensen

Correction,

My service bundle shows up, but my compute bundle does not.

Sorry my service bundle did not show up yesturday so i just did not check it today..

Kind regards
Gert


コメントアクション パーマリンク
Avatar
Gert Jensen

And my compute bundle just contains VMs.


コメントアクション パーマリンク
Avatar
Gert Jensen

Yesturday a set the publish date today, i still can not see the compute bundles.

I could just be me misunderstanding in how to create a bundle.

If somebody have a link to a howto or somthing it would be great.

What i did was:
Create a product - running VM
Chose and instance

Created a bundle
chose a bundle type = Compute
charge frequency = Monthly

In the intitlements on the bundle
i added the product clicked on unlimited hours
and added xenserver unlimited hours.

published it waited for day, - LOL

Am i missing somthing..

Kind regards
Gert


コメントアクション パーマリンク
Avatar
Administrator
Avatar

Gert,

You didn't mention creating template groups. Unless you create them, the system does not know how to charge the user for the templates being used, so it prevents users from creating VMs.

You should create a Template Group (and/or ISO group) and add some templates/ISOs to it.

Note: you can add them as entitlements to the bundles if you wish to restrict which templates are usable with that bundle, but otherwise you don't need to.


Vijaykumar Natarajan CITRIX EMPLOYEES
コメントアクション パーマリンク
Avatar
Gert Jensen

And i did set the pricing both on the product, and on the bundle... - LOL


コメントアクション パーマリンク
Avatar
Gert Jensen

Hello Vijaykumarn,

There you go - LOL

Now it works, thank you very much, now everything seems to work.

Have a great day..

Gert Jensen


コメントアクション パーマリンク

Top Contributors