CloudPlatform 4.x

 
 
Administrator
Upgrade to CCP4.5; what's about the CPBM and CPSM?
Avatar

Upgrade to CCP4.5; what's about the CPBM and CPSM?

Dear Ladies and Gents!

 

I have installed:

 

serveral Xenserver 6.2, which are maintained by a

CCP 4.3.0.2 with a customer frontend

CPBM 2.3.1 Patch C, and a not yet ready integrated

CPSM 11.0

 

What I want to do ist, to update the XenServer to 6.5

 

My questions:

Is the CPBM 2.3.1 Patch C capable to operate with CCP 4.5?

Is the CPSM 11.0 (I want to upgrade to 11.5) capable to interacet with CCP 4.5?

Which order do I have to follow not to get into troubles with compatibility issues?

 

 

Greetings from sunny Vienna and thanks in advance,

roland


Roland Drabek MEMBERS 24 March 2015 - 12:33 PM
1 0
Administrator
Instances unable to ping each other on Basic Shared Network
Avatar

Instances unable to ping each other on Basic Shared Network

Hi All,

I am testing CloudPlatform and am having some problems with the Basic Networking. The networking seems to be working and the deployed Instances can ping the gateway etc and i can ping all Instances from outside the CloudPlatform environment. But the Instances can't ping each another... They are on the same Basic Shared network called defaultGuestNetwork and type is "Shared".

 

I'm not sure if this is by design or have i done something wrong ? Should the Instances be able to ping one another in this basic configuration ? This is a basic setup for our Developers to do some testing with and i would like all deployed Instances to be able to talk to each other.

 

Appreciate any feedback.


Stuart Nelson MEMBERS 12 March 2015 - 02:56 AM
2 0
Administrator
Cloudstack on Xenserver 6.5 support
Avatar

Cloudstack on Xenserver 6.5 support

Hi

 

Please let me know if the cloudstack supports Xenserver 6.5 fully.

What are the issues you faced with Xenserver 6.5

 

I am also testing Xenserver 6.5 on cloudstack. Please support me on this test at your end.


manish singh MEMBERS 05 March 2015 - 07:30 AM
5 0
Administrator
SAML Plugin
Avatar

SAML Plugin

Hello,

I am trying to get SSO working with CloudStack 4.4.2.

I am looking at the documentation

http://cloudstack-administration.readthedocs.org/en/latest/accounts.html#using-a-saml-2-0-identity-provider-for-user-authentication

but dont understand what I need to do.  I cant find any of the settings listed in the global settings options.  Do I need to install/enable the SAML2.0 plugin elsewhere before the settings become available.

Anyone who can advise in this area, your assistance would be greatly appriciated.

Kind regards

Kieran

 


Kieran Kennedy MEMBERS 19 February 2015 - 17:02 PM
1 0
Administrator
Using the console proxy
Avatar

Using the console proxy

I've searched through all the docs I can find and can't seem to understand how the console proxy VM is used from an external address.  For starters, I only want to use it in http mode to make things simple.

 

I saw in the admin guide that the proper url would be http://<proxy vm public ip>/<token>

 

But there's no explanation of what the "token" is or where it comes from.  And what do you see when you go to that url?  How do you differentiate between the different VMs that are running?

 

Bruce


Bruce Hellstrom MEMBERS 07 February 2015 - 22:32 PM
1 0
Administrator
Unable to attach my ISO files to VM or create VM from uploaded template
Avatar

Unable to attach my ISO files to VM or create VM from uploaded template

I uploaded 3 different ISO images to our CCP environment.  One was a Clonezilla live CD, one was the Ubuntu 14.04 server ISO, and one was another system rescue CD.

 

The uploading process went fine with no errors and the new ISO's appeared in the list of available ISO images, however I was unable to attach any of those ISO's to a test Centos VM that I had created.  Whenever I would try, it would just attempt for about 5 minutes, then give me a generic error "could not attach iso image".  I also tried creating a new VM using the Clonezilla ISO as the template and that failed as well.

 

On our old XenServer/XenCenter setup, I had no problem using Clonezilla on the VMs.

 

I tried deleting and re-uploading the Clonezilla ISO several times using different OS Types.  The first time I told it to use Debian 7, as the Clonezilla ISO is the Debian based one.  The second time, I tried to use Centos 5.2 to match the VM (based on something I saw in the Cloud Stack docs regarding ISO's), and the third time, I just tried Other Linux 64 bit.  None of those worked.

 

What am I missing?  Shouldn't I be able to attach just about any ISO to a VM?

 

Bruce

 

Edit:

 

The problem seems to be related to a new problem I see today which is that I cannot create any VM from one of my uploaded templates either.  The error in the XenServer and management server logs indicates that it's unable to mount secondary storage (192.168.4.3/secondary), which is the correct address.  The secondary storage VM also mounts that NFS share and it has no trouble with it.  Only the XenServer seems to be having trouble with it.

 

Bruce


Edited by Bruce Hellstrom, 08 February 2015 - 05:55 AM.

Bruce Hellstrom MEMBERS 07 February 2015 - 22:03 PM
3 0
Administrator
realhostip.com still being detected after uploading custom certificate
Avatar

realhostip.com still being detected after uploading custom certificate

I have uploaded my own SSL wildcard certificate using the instructions at:

 

http://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-administration/en/4.4/systemvm.html#console-proxy

 

 

I have updated UI and changed the consoleproxy.url.domain in Global Settings.

 

However, browsers are still giving certificate errors showing

 

"The certificate is only valid for the following names: *.realhostip.com, realhostip.com"

 

When I generated my csr and purchased a wildcart cert I used my own domain name but browsers are still picking up realhostip info.

 

I've also tried destorying the console proxy VM and including both intermediate certs when updating SSL through the UI.

 

Thanks.

 


Ravi Bandara MEMBERS 06 February 2015 - 19:28 PM
7 0
Administrator
Cloudstack 4.5.0 - Add Site-to-Site VPN on VPC Router
Avatar

Cloudstack 4.5.0 - Add Site-to-Site VPN on VPC Router

Following Environement

 

CloudPlatform 4.5.0

Hosts: XenServer 6.5.0

 

By adding a VPN Connection in VPC I get the following error message
"The selected VPC does not have a VPN gateway. Please create a VPN gateway for the VPC first."

VPN Gateway is available available on the router in the VPC

Customer VPN gateway created via the following way
- Adding the VPN gateways under the menu item networks> VPN gateways Customer

After the error message
+ VPN Gateway deleted and tried VPN Connection re-add - no change

 

Any Ideas?

 


Geoffrey Kurz MEMBERS 06 February 2015 - 12:54 PM
3 0
Administrator
Migrate VMs from XenServer 6.2.0 to CCP 4.3.0.2
Avatar

Migrate VMs from XenServer 6.2.0 to CCP 4.3.0.2

We have a current XenServer/XenCenter setup where we have 4 virtual machines.  We now have a CloudPlatform environment setup on different hardware, but also using XenServer 6.2.0 as the hypervisor.  I need to somehow get these VMs over to the CCP environment and I'm finding it hard to figure out the best way to do this.  The docs seem to block me in whatever effort I think I need to do.

 

FIrst of all, I need to do any exporting, etc. from the XenServer CLI.  There's no way I can download hundreds of GB of files and reupload them.  From the CLI, I should be able to transfer them directly from the old environment to a location in the new environment where I can put them where they need to be.

 

So, according to the admin guide for CCP, chapter 13 talks about uploading templates.  In the UI RegisterTemplates dialog, the only format option available for a XenServer hypervisor is a VHD format file.  So, how can I get a VHD file out of my existing VM hard disks?

 

If I do a xe vm-export, it will only create a ".xva" file.  If I do a xe vdi-export, it appears what it will export is considered a "raw vdi" file.  But I'm not sure what the means or what format it is in.  In our current environment, all the VDI's appear to be individual LVM volumes.

 

It's hard for me to believe that with both XenServer and CCP being Citrix products, that it can be so difficult to transfer VMs from one environment to the other.

 

I hope someone can help me figure out what to do.

 


Bruce Hellstrom MEMBERS 05 February 2015 - 03:02 AM
4 0
Administrator
Console Proxy VM refusing connection after enabling SSL
Avatar

Console Proxy VM refusing connection after enabling SSL

I have a CloudStack 4.4.2 environment set up and the last thing I need to do is secure it with SSL.

 

I have already bought and installed an SSL certification for the CloudStack web UI but I am having issues configuring SSL properly for the console proxy VM.

 

I have referenced the following two guides for enabling SSL for console proxy VM.

 

http://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-administration/en/4.4/systemvm.html#console-proxy

 

https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/Realhost+IP+changes

 

After updating SSL in the CloudStack UI and changing the consoleproxy.url.domain in Global Settings, I can see that the URL for the console proxy domain now comes up as:

 

https://<ip>-<ip>-<ip>-<ip>.mydomain.com

 

According to the guides, that is the correct format for the https url of the console proxy vm.

 

However, when trying to access the console of a VM it shows the message "Server refused connection."

 

Any help on what could be wrong is much appreciated.

 

 

 


Ravi Bandara MEMBERS 29 January 2015 - 17:45 PM
0 0
Administrator
How to associate Snapshots and ISOs with specific VM
Avatar

How to associate Snapshots and ISOs with specific VM

Hi all,

 

I am working on a program to create a billing report for cloudstack.  The way that the company wants to bill customers has me trying to find a way to associate snapshots and ISO's with individual VM's (rather than just the customer's account) using the usage data that I obtain through API calls.  Does anyone know how to do this?  Is it possible?  

 

Thanks :-)

Robert 


Robert Banta MEMBERS 21 January 2015 - 20:30 PM
4 0
Administrator
On RHEL7 install lxc for the Cloudplatform4.5
Avatar

On RHEL7 install lxc for the Cloudplatform4.5

Hi,everyoney:

                   I Follow these steps to install    the LXC Agent?

1.install RHEL7 and configure RHEL7.

2.install epel yum source.

3.make the RHEL7 ISO as the yum source.

when I use "./install.sh -a"   to install  the LXC Agent,but that unsuccessful?This is the log of the installation?

 

 

--> Finished Dependency Resolution
Error: Package: cloudstack-common-4.5.0.0-1.el6.x86_64 (cloud-temp)
           Requires: python(abi) = 2.6
           Installed: python-2.7.5-16.el7.x86_64 (@anaconda/7.0)
               python(abi) = 2.7
               python(abi) = 2.7
Error: Package: 1:jakarta-commons-daemon-jsvc-1.0.1-8.9.el6.x86_64 (cloud-temp)
           Requires: java-gcj-compat
 You could try using --skip-broken to work around the problem
 You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
 

 

 

 

 

 


wei sun MEMBERS 19 January 2015 - 01:16 AM
3 0
Administrator
How to give instances public IP
Avatar

How to give instances public IP

I have successfully installed Cloudstack 4.4.2 KVM on centOS and made several instances. I would like to know how to give my instances a public IP from the pool of available IPs that i have. Do i have to have to make a new zone and a host? Do i have to add a new physical network? Please help!!


humza choudhary MEMBERS 18 January 2015 - 18:09 PM
2 0
Zaeem Arshad
Cores per socket

Hi,

 

There was a discussion sometime back on the ACS mailing list for settting the cores-per-socket feature and a fix was put in place. I cannot find this feature in 4.3 and 4.5 release notes do not mention anything about it.

 

Is there any update on the status of this feature and if there is a way to modify the VMs xapi db state as a workaround till this is supported in CCP?


1 0
Administrator
cloudplatform4.5 GSLB can't work
Avatar

cloudplatform4.5 GSLB can't work

Hi,all:

        I have two advance zone,the zone name is bj-zone and nj-zone?Then I create the loadblance  with netscaler in bj-zone and nj-zone?The loadblance  work successful?Then i create gslb rules and gslb create sucessful?but when i login the netscaler,"the remote site status is down"?

This is my netscaler information:

mysql> select * from external_load_balancer_devices;
+----+--------------------------------------+---------------------+---------------+--------------------------+----------+--------------+------------------+--------------+------------+---------+----------------+------------------+--------------------+---------------------+----------------------------+
| id | uuid                                 | physical_network_id | provider_name | device_name              | capacity | device_state | allocation_state | is_dedicated | is_managed | host_id | parent_host_id | is_gslb_provider | gslb_site_publicip | gslb_site_privateip | is_exclusive_gslb_provider |
+----+--------------------------------------+---------------------+---------------+--------------------------+----------+--------------+------------------+--------------+------------+---------+----------------+------------------+--------------------+---------------------+----------------------------+
|  1 | 1c37625d-3f87-448d-aca4-ac0b62200d58 |                 200 | Netscaler     | NetscalerVPXLoadBalancer |       50 | Enabled      | Shared           |            0 |          0 |      13 |              0 |                1 | 124.205.234.39     | 192.167.11.205      |                          0 |
|  2 | 7797cf7c-9e94-47dd-9e5e-a857f79d04e4 |                 201 | Netscaler     | NetscalerVPXLoadBalancer |       50 | Enabled      | Shared           |            0 |          0 |      14 |              0 |                1 | 124.205.234.37     | 192.167.12.205      |                          0 |
+----+--------------------------------------+---------------------+---------------+--------------------------+----------+--------------+------------------+--------------+------------+---------+----------------+------------------+--------------------+---------------------+----------------------------+
2 rows in set (0.00 sec)

 

 

 

 

 

Attached Thumbnails

  • 1.png
  • 2.png
  • 3.png

wei sun MEMBERS 14 January 2015 - 12:55 PM
0 0
Administrator
The system password for cloudplatform4.5
Avatar

The system password for cloudplatform4.5

HI,everyone:

                Today,I install the cloudplatform4.5,I find that the password for the system vm have change.

Who can tell me the password for the system vm  cloudplatform4.5.


wei sun MEMBERS 14 January 2015 - 06:34 AM
2 0
Administrator
System VMs if Stopped state after Zone Creation
Avatar

System VMs if Stopped state after Zone Creation

I have created a test environment to learn CloudPlatform with XenServer.

 

The test environment consists of the CentOS6.3 server with CloudPlatform 4.3.0.2 installed, I have

seeded the template using system64vmtemplate-2014-09-30-4.3-xen.vhd.bz2. During the seed template process I did see a "scheme missing" error but it still installed so the secondary storage.

 

I have another server running CentOS6.3 that acts as a NFS server and has folders for primary and secondary storage.

 

I have a third server running XenServer 6.2 that has an additional 400GB local storage.

 

Under Infrastructure, I was able to successfully create a Zone, Pod, Cluster and Host. In addition, I can see Primary and Secondary storage under Infrastructure. 

 

I see two VMs, one is the Console Proxy VM and the other is Secondary Storage VM both in stopped state. If I try to start the Console Proxy VM I get a "Job failed due to exception Unable to create a deployment fir VM [ConsoleProxy | v-2-VM] 

 

If I go into XenCenter after Zone creation, I see two new drives with long alphanumeric names.

 

Attached is the management-server.log from the CloudPlatform Management server.

 

 

Thanks,

 

John

 

 

 

 


John Diczhazy MEMBERS 11 January 2015 - 19:57 PM
0 0
Bill Freeman
Console Proxy VM disconnects but is still running

Has anyone seen the console VM disconnect from Cloud Platform Management randomly?  We are seeing it about once every week or so.  It does not notify of the agent disconnect or cause any other issues; if I restart the Console Proxy VM it restarts and reconnects as it should.

 

On CloudPlatform 4.3.0.1 on CentOS and XenServer 6.2 hypers.

   In the management log (IPs removed):

 

2015-01-05 05:35:05,334 DEBUG [c.c.h.AbstractInvestigatorImpl] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) host (x.x.x.x) has been successfully pinged, returning that host is up
2015-01-05 05:35:05,334 DEBUG [c.c.h.UserVmDomRInvestigator] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) ping from (1) to agent's host ip address (x.x.x.x) successful, returning that agent is disconnected
2015-01-05 05:35:05,335 DEBUG [c.c.h.HighAvailabilityManagerImpl] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) PingInvestigator was able to determine host 3 is in Disconnected
2015-01-05 05:35:05,335 INFO  [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) The state determined is Disconnected
2015-01-05 05:35:05,335 WARN  [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) Agent is disconnected but the host is still up: 3-v-1-VM
2015-01-05 05:35:05,336 INFO  [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) Host 3 is disconnecting with event AgentDisconnected
2015-01-05 05:35:05,357 DEBUG [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) The next status of agent 3is Alert, current status is Up
2015-01-05 05:35:05,358 DEBUG [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) Deregistering link for 3 with state Alert
2015-01-05 05:35:05,358 DEBUG [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) Remove Agent : 3
2015-01-05 05:35:05,358 DEBUG [c.c.a.m.ConnectedAgentAttache] (AgentTaskPool-8:ctx-98238002) Processing Disconnect.

 

It then proceeds to send disconnect info to the listeners.

 

Thanks

 

 


5 0
Administrator
Installing Template stuck
Avatar

Installing Template stuck

I have a template which is stuck with status Installing Template.
I tried restarting the SSVM, entire system and what not, each time it only resets the template download process, which goes through and always gets stuck on Installing Template. I have several other templates I created no problem. I just want to remove this stuck template install, but no matter what I try it can't remove it.

Please help someone.
Andrej Petkovski MEMBERS 05 January 2015 - 07:43 AM
5 0
Administrator
System VM are in Stopped state
Avatar

System VM are in Stopped state

I have built a test CloudPlatform 4.3 environment consisting of a CloudPlatform Mgmt server, NFS Server, and XenServer. The CloudPlatform Mgmt and NFS server are running on CentOS 6.3. The XenServer is running 6.2

 

In CloudPlatform manager, I was able to successfully create a Zone, Pod, Cluster and connected to my XenServer host. I was able to mount my Primary and Secondary Storage as well. If I click System VMs I see one or two VMs in "Stopped" state. If I try to start the one labeled Console Proxy VM I get this error:

 

Status: Job failed due to exception, unable to create a deployment for VM[ConsoleProxy|v-89-VM]

 

In XenServer I do not see any VMs, only two new drives with a long alphanumeric numbers as their name.

 

I can submit logs for review, but will need to know where to locate the logs an their name.

 

Thanks!

 

John

 

 


John Diczhazy MEMBERS 31 December 2014 - 19:58 PM
3 0
Administrator
Prepare Xenserver 6.2 for ACS/Cloudplatform
Avatar

Prepare Xenserver 6.2 for ACS/Cloudplatform

Hi,

 

I've been trying with both Cloudstack 4.4.1 and the trial of CloudPlatform, but the result is the same.

 

I'm following this documentation...

 

http://cloudstack-installation.readthedocs.org/en/latest/hypervisor/xenserver.html

 

...which is the most recent and comprehensive I've been able to found.

 

So.. I install Xenserver 6.2, all by default and it creates 4 bridges: xenbr0-3 because I've got 4 interfaces:

 

-1 for public internet ip addressing

-1 for internal addressing (192.x.x.x)

-2 for storage. these interfaces are usually used (and our current production environment) in bonding for providing storage for the vms through NFS. Right now, I can reach the cloudstack management server and the storage servers (both primary and secondary) through these 2 NICs.

 

so... I've tried to add this xenserver as a host and I haven't been successful, so let me ask you two things:

 

1. with this layout I just told you... which should be the management interface? may be none and I should use a different one?

 

2. Do I have to create the cloud-public and cloud-private bondings? If I don't do that, cloudstack won't add the host, but If I do, the hosts is added but system vms won't boot and the configuration wizard will freeze at "creating system vms".

 

That documentation is the only I've been able to find and it doesn't cover all these doubts, can you point me in the right direction to understand the proper network setup I need?

 

Thanks.


Jordi Moles Blanco MEMBERS 09 December 2014 - 09:38 AM
1 0
Administrator
Can't ping/ssh any guest from a laptop attached in same vlan - guests can talk wth each other though
Avatar

Can't ping/ssh any guest from a laptop attached in same vlan - guests can talk wth each other though

Hi,
I am using cloudstack(4.4.1) with KVM host. I have a L3 switch - partitioned to 4 vlans 
public(CIDR:-192.168.1.0/24)
guest vlan (CIDR:-10.0.0.0/24)
management vlan (CIDR:-10.0.1.0/24)
storage vlan (CIDR:-10.0.2.0/24)

I have a kvm host with four physical NICS that a connected in switch and each NIC is connected in each different vlan.
I have created bridge over each physical nics:-
Cloudrbr0:-ip address:-10.0.0.24 connected on the port of the switch belongs to guest vlan)
Cloudbr1:-ip address:-10.0.1.24  (connected on the port of the switch belongs to management vlan)
Cloudbr2:-ip address:-10.0.2.24 (connected on the port of the switch belongs to storage vlan)
Cloudbr3:-ip address:-192.168.1.24  (connected on the port of the switch belongs to public vlan)

I have a physical machine with four NICS and CloudStack management is installed on it and four NICS are connected in four vlans with ip.
=>I have created a zone with advanced networking and everything been success so far.

when I created two instances(guests) on kvm host,  I can ping this instances with each other.( guest1/ guest2)
i.e
Instance1:-ip address:-10.0.0.90
Instance2:-ip address:-10.0.0.91
Virtual router:-ip address:-10.0.0.4
Now when I tried to ping /ssh the guest from a laptop attached in same vlan (guest vlan) , I canât ping guests.
From the laptop , I can ping 10.0.0.24 ( my cloudbr0 ip â in KVM host machine) , but cant ping/ssh any guest.
There is no firewall issues - i checked.

I have attached a network diagram also for better understanding of issues.

Could you please help me so that I can ping /ssh to any guest from any machine in guest vlan.
Thanks in advance

Papulabnetwork3.jpg


Papu Bhattacharya MEMBERS 02 December 2014 - 17:03 PM
3 0
Administrator
cloudplatform4.3.0.2 GSLB can't work
Avatar

cloudplatform4.3.0.2 GSLB can't work

Hi,everyone:

   My environment information is as follows?

1. I Have one  cloudplatform4.3.0.2 setup with at  2 advanced zones.
2. Enable each zone with Netscaler(NSVPX-ESX-10.5-52.1115.e_nc) with GSLB
3. As a root user, create a GSLB rule
4. assign one LB rule (bj-ssh) from zone1.
5. assign another LB(nj-ssh) rule from another zone2.

6.In the region,assign more load balancing, select bj-ssh or nj-ssh in the Load balancing rule.

But it't don't work and the log is ad follows:

 

 

2014-11-24 08:31:25,436 DEBUG [c.c.a.m.DirectAgentAttache] (DirectAgent-409:ctx-22993192) Ping from 16(201-NetscalerVPXLoadBalancer-192.167.1.7)
2014-11-24 08:31:26,348 DEBUG [c.c.a.ApiServlet] (catalina-exec-11:ctx-acc60e00) ===START===  192.167.1.66 -- GET  command=assignToGlobalLoadBalancerRule&response=json&sessionkey=bIj8e72PJKAY7lNZIqIaivWplyE%3D&id=633f725e-ba0c-4b8e-af4d-ad0d7cfa56ea&loadbalancerrulelist=c6c1ae69-cf3b-4662-93e6-95c19327a718&_=1416789271771
2014-11-24 08:31:26,374 DEBUG [o.a.c.f.j.i.AsyncJobManagerImpl] (catalina-exec-11:ctx-acc60e00 ctx-b52bb4f9) submit async job-443, details: AsyncJobVO {id:443, userId: 2, accountId: 2, instanceType: None, instanceId: null, cmd: org.apache.cloudstack.api.command.user.region.ha.gslb.AssignToGlobalLoadBalancerRuleCmd, cmdInfo: {"response":"json","id":"633f725e-ba0c-4b8e-af4d-ad0d7cfa56ea","sessionkey":"bIj8e72PJKAY7lNZIqIaivWplyE\u003d","cmdEventType":"GLOBAL.LB.ASSIGN","loadbalancerrulelist":"c6c1ae69-cf3b-4662-93e6-95c19327a718","ctxUserId":"2","httpmethod":"GET","_":"1416789271771","ctxAccountId":"2","ctxStartEventId":"932"}, cmdVersion: 0, status: IN_PROGRESS, processStatus: 0, resultCode: 0, result: null, initMsid: 52231992512, completeMsid: null, lastUpdated: null, lastPolled: null, created: null}
2014-11-24 08:31:26,376 DEBUG [c.c.a.ApiServlet] (catalina-exec-11:ctx-acc60e00 ctx-b52bb4f9) ===END===  192.167.1.66 -- GET  command=assignToGlobalLoadBalancerRule&response=json&sessionkey=bIj8e72PJKAY7lNZIqIaivWplyE%3D&id=633f725e-ba0c-4b8e-af4d-ad0d7cfa56ea&loadbalancerrulelist=c6c1ae69-cf3b-4662-93e6-95c19327a718&_=1416789271771
2014-11-24 08:31:26,376 INFO  [o.a.c.f.j.i.AsyncJobMonitor] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Add job-443 into job monitoring
2014-11-24 08:31:26,376 DEBUG [o.a.c.f.j.i.AsyncJobManagerImpl] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Executing AsyncJobVO {id:443, userId: 2, accountId: 2, instanceType: None, instanceId: null, cmd: org.apache.cloudstack.api.command.user.region.ha.gslb.AssignToGlobalLoadBalancerRuleCmd, cmdInfo: {"response":"json","id":"633f725e-ba0c-4b8e-af4d-ad0d7cfa56ea","sessionkey":"bIj8e72PJKAY7lNZIqIaivWplyE\u003d","cmdEventType":"GLOBAL.LB.ASSIGN","loadbalancerrulelist":"c6c1ae69-cf3b-4662-93e6-95c19327a718","ctxUserId":"2","httpmethod":"GET","_":"1416789271771","ctxAccountId":"2","ctxStartEventId":"932"}, cmdVersion: 0, status: IN_PROGRESS, processStatus: 0, resultCode: 0, result: null, initMsid: 52231992512, completeMsid: null, lastUpdated: null, lastPolled: null, created: null}
2014-11-24 08:31:26,430 ERROR [c.c.a.ApiAsyncJobDispatcher] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Unexpected exception while executing org.apache.cloudstack.api.command.user.region.ha.gslb.AssignToGlobalLoadBalancerRuleCmd
com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: No GSLB provider is available
        at org.apache.cloudstack.region.gslb.GlobalLoadBalancingRulesServiceImpl.checkGslbServiceEnabledInZone(GlobalLoadBalancingRulesServiceImpl.java:723)
        at org.apache.cloudstack.region.gslb.GlobalLoadBalancingRulesServiceImpl.assignToGlobalLoadBalancerRule(GlobalLoadBalancingRulesServiceImpl.java:246)
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:601)
        at org.springframework.aop.support.AopUtils.invokeJoinpointUsingReflection(AopUtils.java:317)
        at org.springframework.aop.framework.ReflectiveMethodInvocation.invokeJoinpoint(ReflectiveMethodInvocation.java:183)
        at org.springframework.aop.framework.ReflectiveMethodInvocation.proceed(ReflectiveMethodInvocation.java:150)
        at com.cloud.event.ActionEventInterceptor.invoke(ActionEventInterceptor.java:50)
        at org.springframework.aop.framework.ReflectiveMethodInvocation.proceed(ReflectiveMethodInvocation.java:161)
        at org.springframework.aop.interceptor.ExposeInvocationInterceptor.invoke(ExposeInvocationInterceptor.java:91)
        at org.springframework.aop.framework.ReflectiveMethodInvocation.proceed(ReflectiveMethodInvocation.java:172)
        at org.springframework.aop.framework.JdkDynamicAopProxy.invoke(JdkDynamicAopProxy.java:204)
        at $Proxy239.assignToGlobalLoadBalancerRule(Unknown Source)
        at org.apache.cloudstack.api.command.user.region.ha.gslb.AssignToGlobalLoadBalancerRuleCmd.execute(AssignToGlobalLoadBalancerRuleCmd.java:154)
        at com.cloud.api.ApiDispatcher.dispatch(ApiDispatcher.java:167)
        at com.cloud.api.ApiAsyncJobDispatcher.runJob(ApiAsyncJobDispatcher.java:97)
        at org.apache.cloudstack.framework.jobs.impl.AsyncJobManagerImpl$5.runInContext(AsyncJobManagerImpl.java:543)
        at org.apache.cloudstack.managed.context.ManagedContextRunnable$1.run(ManagedContextRunnable.java:50)
        at org.apache.cloudstack.managed.context.impl.DefaultManagedContext$1.call(DefaultManagedContext.java:56)
        at org.apache.cloudstack.managed.context.impl.DefaultManagedContext.callWithContext(DefaultManagedContext.java:103)
        at org.apache.cloudstack.managed.context.impl.DefaultManagedContext.runWithContext(DefaultManagedContext.java:53)
        at org.apache.cloudstack.managed.context.ManagedContextRunnable.run(ManagedContextRunnable.java:47)
        at org.apache.cloudstack.framework.jobs.impl.AsyncJobManagerImpl$5.run(AsyncJobManagerImpl.java:500)
        at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:471)
        at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:334)
        at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:166)
        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1110)
        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:603)
        at java.lang.Thread.run(Thread.java:722)
2014-11-24 08:31:26,433 DEBUG [o.a.c.f.j.i.AsyncJobManagerImpl] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Complete async job-443, jobStatus: FAILED, resultCode: 530, result: org.apache.cloudstack.api.response.ExceptionResponse/null/{"uuidList":[],"errorcode":530,"errortext":"No GSLB provider is available"}
2014-11-24 08:31:26,436 DEBUG [o.a.c.f.j.i.AsyncJobManagerImpl] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Publish async job-443 complete on message bus
2014-11-24 08:31:26,436 DEBUG [o.a.c.f.j.i.AsyncJobManagerImpl] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Wake up jobs related to job-443
2014-11-24 08:31:26,436 DEBUG [o.a.c.f.j.i.AsyncJobManagerImpl] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Update db status for job-443
2014-11-24 08:31:26,437 DEBUG [o.a.c.f.j.i.AsyncJobManagerImpl] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Wake up jobs joined with job-443 and disjoin all subjobs created from job- 443
2014-11-24 08:31:26,451 DEBUG [o.a.c.f.j.i.AsyncJobManagerImpl] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Done executing org.apache.cloudstack.api.command.user.region.ha.gslb.AssignToGlobalLoadBalancerRuleCmd for job-443
2014-11-24 08:31:26,451 INFO  [o.a.c.f.j.i.AsyncJobMonitor] (API-Job-Executor-42:ctx-becf381e job-443) Remove job-443 from job monitoring
2014-11-24 08:31:29,419 DEBUG [c.c.a.ApiServlet] (catalina-exec-10:ctx-679f594d) ===START===  192.167.1.66 -- GET  command=queryAsyncJobResult&jobId=9a13d40f-d1f2-4c46-a53a-eb452033a5ce&response=json&sessionkey=bIj8e72PJKAY7lNZIqIaivWplyE%3D&_=1416789274917
2014-11-24 08:31:29,471 DEBUG [c.c.a.ApiServlet] (catalina-exec-10:ctx-679f594d ctx-677a86fe) ===END===  192.167.1.66 -- GET  command=queryAsyncJobResult&jobId=9a13d40f-d1f2-4c46-a53a-eb452033a5ce&response=json&sessionkey=bIj8e72PJKAY7lNZIqIaivWplyE%3D&_=1416789274917
2014-11-24 08:31:31,267 DEBUG [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentManager-Handler-2:null) SeqA 2-13344: Processing Seq 2-13344:  { Cmd , MgmtId: -1, via: 2, Ver: v1, Flags: 11, [{"com.cloud.agent.api.ConsoleProxyLoadReportCommand":{"_proxyVmId":2,"_loadInfo":"{\n  \"connections\": []\n}","wait":0}}] }
2014-11-24 08:31:31,296 DEBUG [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentManager-Handler-2:null) SeqA 2-13344: Sending Seq 2-13344:  { Ans: , MgmtId: 52231992512, via: 2, Ver: v1, Flags: 100010, [{"com.cloud.agent.api.AgentControlAnswer":{"result":true,"wait":0}}] }
2014-11-24 08:31:31,683 DEBUG [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentManager-Handler-3:null) SeqA 5-10511: Processing Seq 5-10511:  { Cmd , MgmtId: -1, via: 5, Ver: v1, Flags: 11, [{"com.cloud.agent.api.ConsoleProxyLoadReportCommand":{"_proxyVmId":12,"_loadInfo":"{\n  \"connections\": []\n}","wait":0}}] }
2014-11-24 08:31:31,689 DEBUG [c.c.a.m.AgentManagerImpl] (AgentManager-Handler-3:null) SeqA 5-10511: Sending Seq 5-10511:  { Ans: , MgmtId: 52231992512, via: 5, Ver: v1, Flags: 100010, [{"com.cloud.agent.api.AgentControlAnswer":{"result":true,"wait":0}}] }
 

Attached Thumbnails

  • 1.png
  • 2.png
  • 3.png

wei sun MEMBERS 24 November 2014 - 00:38 AM
3 0
Administrator
Import / Export Zone Configuration
Avatar

Import / Export Zone Configuration

Hi ,

I keep doing many configuration and while doing that , so often , i flush the database , start from scratch and recreate zone again. Is there any facility like exporting a zone config to a xml file and then can reimport - may be in disabled state even.

Best Regards

Papu


Papu Bhattacharya MEMBERS 20 November 2014 - 04:59 AM
2 0
Administrator
mailing list
Avatar

mailing list

Hi,
Could you please help me in joining developer mailing list -- anybody whom i can contact -- i have repeatedly mailed to  dev-subscribe@cloudstack.apache.org with  no result - not sure whats happening -- the mails are sent . i don't see any appropriate forum also ask for this help. So , i ask here - please pardon me.
If you guys could please help me. I have been working on some plugin of cloudstack - want desparately to join developer mail lists.
Papu

 


Papu Bhattacharya MEMBERS 18 November 2014 - 05:22 AM
2 0
yesid Mora
Config NetScaler to Cloudplatform LB
Hello Community, I Have a problem with configure the Netscaler in the platform, please confirm that parameter put in the camp.
 
Public Interface:
Private Interface:
 
additionally please confirm when in the manual inform that is necessary config community SNMP, this configuration where is applied in the management server or in the all templates, and please inform if necessary applied a specific configuration in the netscaler?, thanks

 

 


2 0
yesid Mora
Move VM Cluster to other Cluster

Hello guys, please confirm is possible migrate or move a VM's in one Cluster to other Cluster, the clusters have is the same hypervisor (VMware) and the cluster are in the same pod and same Zone, thanks.

 


1 0
Administrator
Snapshots don't move from Primary to Secondary storage
Avatar

Snapshots don't move from Primary to Secondary storage

Hi all,

 

CloudStack 4.3.0, XenServer 6.2.0, SecondaryStorage's - NFS

 

After make snapshots of Volume in CloudStack Primary Storage don't move snapshot file to Secondary Storage. Also on Secondary Storage created /snapshots/7/30/asdf786asd98f6asd8f6.vhd file, but size of it very small, for example Volume is 20Gb but .vhd may be about 2Gb.

 

Where is may be problem?


Iurii Miroshnichenko MEMBERS 06 November 2014 - 12:05 PM
1 0
Administrator
revert to snapshot doen't work
Avatar

revert to snapshot doen't work

hi community,

 

I have a bug with revert to snapshot for just ONE snaphost.

 

Steps to reproduce :

1° Create a snpahost.
2° Revert to snapshot.
3° Vm restart and after doesn't start.
 
In log file we can see, vm doesn't revert to snapshot.
 
I had to create severale Snapshot and that work with other snapshot. Doesn't work just with this snapshot.
 
Thanks for your help,
 
p.s : Attach file, dump database + log file.
 

 

Attached Files


Clément Mutz MEMBERS 03 November 2014 - 11:15 AM
2 0
Administrator
CloudPlatform-to-CloudStack release cycle
Avatar

CloudPlatform-to-CloudStack release cycle

With CloudStack 4.4 and now CloudStack 4.4.1 released and CloudPlatform still being on 4.3.0.1, I was wondering if the past alignment of the equivalent 4.x CloudPlatform releases has come to an end as a general long term change of plans or if there are ...specific factors... related to CloudStack 4.4.x as a reason.

 

Any feedback from the Citrix team would be much appreciated!

Thanks!

 


Eric Neumann MEMBERS 28 October 2014 - 12:17 PM
0 0

Top Contributors