CloudPlatform 4.x

 
 
Administrator
SR_BACKEND_FAILURE44 Insufficient Space
Avatar

SR_BACKEND_FAILURE44 Insufficient Space

2 Xenservers 5.6, using Dell Equalogic iSCSI SAN storage. There are 4 SR's that are presented to the cluster. All have a lot of VMs running but there is some space available and we arent hitting the disable thresholds.

 

However i cannot create any VMs - this has got worse since upgrading the system VMs (These were stuck on v3 and not 4.2). I was getting errors pointing to an issue with VHD-Util so i recopied that to the hosts and the errors are now like Host Plugin Failures and SR_BACKEND_ERROR44 Insufficient Space.

 

The SR it was trying to use was full but shouldnt it try and use one of the others ?

 

Also ive noticed we have quite a few volumes that are in the "Destroy" state when you check the DB - before and after the System VM upgrades. Shouldnt these say "Expunged" ?

 

I seem to go from one issue to another so any help would be appreciated as at the moment i cant create anything despite 2 of the SRs having space.

 

Thanks!


Matthew Darnell MEMBERS 10 July 2014 - 08:11 AM
4 0
Oliver Fakler
Import Template with multiple Harddisks

Hi all,

 

i have to import a template with 5 Harddisks.

Is there any chance to get this working?

 

Cheers

 

Oliver


3 0
Administrator
FTP - Active Mode ??
Avatar

FTP - Active Mode ??

Hi,

 

We have v4.2.0 running on 2 XenServer hosts (5.6).

 

The cient machines (win 7) use FTP via command line to access our domain FTP server. These machines are on our domain and act as an "Office PC" for our remote workers. They are uising FTP to test functionaility of software they develop

 

They have acess to all resources and have been working fine. The issue is that the connection drops when connecting via cmd line FTP. It connects ok and takes the credentials but when you try and list files it disconnects. This seems a common windows issue BUT.....

 

This has worked previously. The only thing i can think of that has occured since this "broke" is i had to recreate the system VMs and destroy all VR's. This was because of troubleshooting other issues i found that the System VMs were stuck on v3.0 rather than 4.2 so i followed the procedure to upgrade.

 

Could this be the reason? I have allowed all ports in the VM network rules and it makes no difference. Its as though that channel that active mode opens, cant communicate.

 

Any suggestions ?

 

Thanks

 


Matthew Darnell MEMBERS 07 July 2014 - 08:04 AM
4 0
Administrator
Need help on installation guide for installing Cloudstack without internet
Avatar

Need help on installation guide for installing Cloudstack without internet

Need help on installation guide for installing Cloudstack without internet.

 

Please help


bharath suresh MEMBERS 02 July 2014 - 10:58 AM
2 0
Administrator
SSVM says "Stopping" "Disconnected" HELP!
Avatar

SSVM says "Stopping" "Disconnected" HELP!

Hi,

 

We had to shutdown our VMs and hosts, but the process failed on several VM's that were stuck. After a reboot the hosts are up and VMs are started up but the Secondary Storage VM is stuck saying "Stopping".

 

There are no options to delete it, restart it etc, its in limbo

 

The secondary storage is hosted on the Management Server (CentOS 6.4), and the two hosts are XenServer 6.0.2

 

Can anyone help, ive found various posts but nothing exactly the same, usually they say to try commands such as ssvm-check but i cant see this.

 

Does it need a MySQL hack to change the status or manually destroy the VM?

 

I have checked the NFS path is accessible by adding it to XenCenter and can browse contents fine.

 

Thank you


Matthew Darnell MEMBERS 01 July 2014 - 20:19 PM
3 0
Administrator
Development of Plugin in 4.3
Avatar

Development of Plugin in 4.3

Hello!

Is there a possibility and any guidelines to add some new plugins for the CloudPlatform 4.3.
Both for Interface and for API development.

Have seen some guidelines for CloudStack version 4.2, but in 4.3, as I understand, there are some changes in Framework ( Spring is used in 4.3 ), so these guidelines won't work out anymore.

In any case Thanks in Advance

A.


Artjoms Petrovs MEMBERS 01 July 2014 - 11:55 AM
1 0
Administrator
Wildcard Certificate
Avatar

Wildcard Certificate

Hi!

 

I am using CCP 4.3.0, and want to implement my own *.mydomain.tld wildcard certificate.

 

Q1: is there any way to store the decryprion key, or is it mandatory to decrypt it before?

 

Q2: where do I store my intermediate certificate, which is provided from GODADDY, for finding the CA of wildcardCerts?

 

Q3:  Logging means, it created a file:

 

2014-06-24 13:32:58,179 INFO  [c.c.s.ConfigurationServerImpl] (main:null) SSL keystore located at /etc/cloudstack/management/cloudmanagementserver.keystore,

 

but it isn't there:

[root@SL-CCP01 management]# more  /etc/cloudstack/management/cloudmanagementserver.keystore
/etc/cloudstack/management/cloudmanagementserver.keystore: No such file or directory
 

 

 

Any ideas?

 

Cheers, and best wishes from Vienna,

roland

 

 

 

 

 

 

 


Roland Drabek MEMBERS 24 June 2014 - 14:18 PM
2 0
Administrator
How to kill Jobs/Tasks
Avatar

How to kill Jobs/Tasks

Dear Ladies and Gents!

 

I am using Cirtix Cloud Platfprm 4.3.0, and have the Problem, that I want to delete a misconfigured Zone.

Unfortunately SystemVMs are already created, and won't be erased.

 

1. How can I kick them

 

2. Where can I find out which other tasks are hanging here?

 

2014-06-24 15:49:10,584 WARN  [o.a.c.f.j.i.AsyncJobMonitor] (Timer-1:ctx-2bae06aa) Task (job-9230) has been pending for 27208 seconds
2014-06-24 15:49:10,585 WARN  [o.a.c.f.j.i.AsyncJobMonitor] (Timer-1:ctx-2bae06aa) Task (job-9231) has been pending for 26990 seconds
2014-06-24 15:49:10,585 WARN  [o.a.c.f.j.i.AsyncJobMonitor] (Timer-1:ctx-2bae06aa) Task (job-9232) has been pending for 711 seconds
2014-06-24 15:49:10,587 WARN  [o.a.c.f.j.i.AsyncJobMonitor] (Timer-1:ctx-2bae06aa) Task (job-9234) has been pending for 699 seconds
2014-06-24 15:49:10,587 WARN  [o.a.c.f.j.i.AsyncJobMonitor] (Timer-1:ctx-2bae06aa) Task (job-9236) has been pending for 631 seconds

 

Thanks and greetings from sunny Vienna,

roland

 


Roland Drabek MEMBERS 24 June 2014 - 14:01 PM
1 0
yesid Mora
Script Change password CentOS 6.5

Hello, I have a problem with script cloud-set-guest-password and cloud-set-guest-password, i copy the script for page https://github.com/shankerbalan/cloudstack-scripts and i put this script in the vm CentOS 6.5 in folder /etc/init.d/ and execute command chmod +x /etc/init.d/cloud-set-guest-password and chkconfig --add cloud-set-guest-password the same command for the other script and convert vm to  template but when start vm not change the password, the version CloudPlatform is 4.2.1, and hypervisor is vmware esxi 5.1, I attached the scripts, please help me, thanks

 

Attached Files


2 0
Administrator
Version 4.3 vs. ESXi hypervisor
Avatar

Version 4.3 vs. ESXi hypervisor

Hello, people.
We tested new version 4.3 on our ESXi both ver. 5.1\5.5 and get the same problem. 
After successfully installation dont start System VMs:
1. Created. 

2. Copy settings to them.

3. But instead of starting replace to another Host. 
4. In logs on first Host info something like "not found VM", deleting VM on second Host and and so cyclically.

 

Unfortunately, we do not have full logs.

 

 


Alexander Tsyrkun MEMBERS 04 June 2014 - 06:59 AM
5 0
Administrator
console proxy or system vm failed to start
Avatar

console proxy or system vm failed to start

Hi community !

 

I used xenserver 6.2 and cloudstack 4.3.

 

On vm Ubuntu 11.04 , installation finished with success.

 

I followed this guide http://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-installation/en/latest/installation.html

 

I mounted partition nfs on VM after :

/usr/share/cloudstack-common/scripts/storage/secondary/cloud-install-sys-tmplt -m /tmp/secondary -u http://download.cloud.com/templates/4.3/systemvm64template-2014-01-14-master-xen.vhd.bz2 -h xenserver

 

 

umounted and deleted the provisional directory /tmp/secondary.

 

When i try to launch vm console proxy or system : attach file

 

What's wrong with my configuration ?

 

I forget something ?

 

Can you help me ?

 

Thanks for your help.

 

Clément.

 


Clément Mutz MEMBERS 02 June 2014 - 15:09 PM
14 0
Administrator
unable to start console proxy or system vm
Avatar

unable to start console proxy or system vm

Hi,

 

I am new to cloudstack and we have setup the lab for testing. following is the setup details

 

CloudStack  and MYSQL running on the single server on ubuntu 12.04.4 in VM.

2 Xen Server 6.2.0 SP1.

NFS Server running on Cento.

 

I have checked the NFS R/W by mually mounting on the server and its working and on secondary share downloaded the systemVM for Xen.

 

After configuring the CloudStack, System VM and console proxy is not starting and in log file following error showing

 

2014-05-31 20:16:15,522 WARN  [c.c.c.ConsoleProxyManagerImpl] (Job-Executor-8:ctx-2fbd6b93 ctx-e2e8faac) Exception while trying to start console proxy
2014-05-31 20:16:20,755 WARN  [c.c.h.x.r.XenServerStorageProcessor] (DirectAgent-126:ctx-7f4f439c) destoryVDIbyNameLabel failed due to there are 0 VDIs with name cloud-64fec89e-ad32-4893-b0d6-f0f0e107da12
2014-05-31 20:16:20,755 WARN  [c.c.h.x.r.XenServerStorageProcessor] (DirectAgent-126:ctx-7f4f439c) can not create vdi in sr fca8fffa-80fc-331a-4161-595a53237069
2014-05-31 20:16:20,755 WARN  [c.c.h.x.r.XenServerStorageProcessor] (DirectAgent-126:ctx-7f4f439c) Catch Exception com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException for template +  due to com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: can not create vdi in sr fca8fffa-80fc-331a-4161-595a53237069
2014-05-31 20:16:20,774 WARN  [c.c.u.d.Merovingian2] (consoleproxy-1:ctx-08186e7c) Was unable to find lock for the key template_spool_ref79 and thread id 1483535883
2014-05-31 20:16:23,233 WARN  [c.c.h.x.r.XenServerStorageProcessor] (DirectAgent-301:ctx-34ac7eab) destoryVDIbyNameLabel failed due to there are 0 VDIs with name cloud-97f8814e-e16c-438f-aa92-73ea19238eb4
2014-05-31 20:16:23,233 WARN  [c.c.h.x.r.XenServerStorageProcessor] (DirectAgent-301:ctx-34ac7eab) can not create vdi in sr fca8fffa-80fc-331a-4161-595a53237069
2014-05-31 20:16:23,234 WARN  [c.c.h.x.r.XenServerStorageProcessor] (DirectAgent-301:ctx-34ac7eab) Catch Exception com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException for template +  due to com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: can not create vdi in sr fca8fffa-80fc-331a-4161-595a53237069
2014-05-31 20:16:23,248 WARN  [c.c.u.d.Merovingian2] (consoleproxy-1:ctx-08186e7c) Was unable to find lock for the key template_spool_ref80 and thread id 1483535883
2014-05-31 20:16:23,402 WARN  [c.c.c.ConsoleProxyManagerImpl] (consoleproxy-1:ctx-08186e7c) Exception while trying to start console proxy
2014-05-31 20:16:23,930 WARN  [c.c.s.s.SecondaryStorageManagerImpl] (secstorage-1:ctx-f3074939) Exception while trying to start secondary storage vm
 

 

I have also changed the Dom0 memory to 2940M and vhd-util is also copying on both Cloudstack server and XenServer.

 

Need help here.

 

Regards,

Pankaj Navahal


Pankaj Navahal MEMBERS 31 May 2014 - 15:01 PM
1 0
Administrator
CCP VPN CIDR RFC1918
Avatar

CCP VPN CIDR RFC1918

Hi,
I'm trying to setup a VPN to a remote subnet that doesn't use a private IP address.
Is there any way to overcome the limitation of the VPN CIDR needing to be in this range?
 
Thanks

 


Cameron Crofts MEMBERS 24 May 2014 - 04:13 AM
0 0
Administrator
Palo Alto Firewall
Avatar

Palo Alto Firewall

Any word on when Palo Alto Firewalls will be supported?

 

I see there is some stuff in CloudStack docs, but see nothing in CloudPlatform docs.

https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/Palo+Alto+Firewall+Integration

 

Thanks!


Jarian Gibson CTP MEMBER 23 May 2014 - 19:04 PM
1 0
James Meier
Cannot add VMFS datastore as primary storage

First, myself and my shop are new to clouplatform, so please bear with me.  We are however very experienced with VMware\ESXi.  I have a new cloudplatform environment being setup.  The hypervisors are VMware ESXi 5.1, and vCenter 5.1. During initial configuration, I selected advanced network deployment.  Running through the initial setup, all resources add successfully until we get to primary storage.   When attempting to add the Primary storage, an alert is immediately generated under general alerts on the dashboard stating "Host - Unable to attach storage poolxx to host1 (Timestamp)".  This error repeats each time the procedure is attempted.  The pool number increments up each time an attempt is made.  The management server lives on the same management vlan as the ESXi hosts.  The management server also has confirmed access to vCenter on 443.  This is not a vCenter permissions issue as we have tested this using full vCenter privs as well.  I have been working with Citrix support for well over a month on something I believe is probably a very simple issue.  Anyone have any ideas?  I would be happy to supply more information upon request.  Thanks in advance!


5 0
Administrator
CloudStack add hugepage for improving performance
Avatar

CloudStack add hugepage for improving performance

Hi, I'm newbie with CloudStack. 

I would like to know about CloudStack, Does it has automatic function to add hugepage into Virtual Machine. I don't want to do manually. hugepage is a technique that improving memory intensive support on KVM and RHEL. 

 

Thank you.


Ittitep wannarat MEMBERS 16 May 2014 - 07:44 AM
3 0
Administrator
Cloudstack 4.3 - Template Upload/Download Speed Very Slow
Avatar

Cloudstack 4.3 - Template Upload/Download Speed Very Slow

Is Cloudstack 4.3 rate limiting uploading/downloading templates from GUI? On Local network, I can download same template with 50 MB/s to my machine and Cloudstack 4.3 downloads it with 2 MB/s, I have some large VM machine templates that I have to upload in order to create VM machines and 25GB template takes about 4 hours to complete (downloading from local webserver). I can download it from same local web server in 30 minutes to my machine on the same network. Is there any other way to upload VM templates to cloudstack? I seen 2 settings related to this issue but changing Network throttling settings (default 200 KiB/s) didntmake any difference, 


Sam Ceylani MEMBERS 13 May 2014 - 01:25 AM
2 0
Administrator
What version of F5 BigIP is supported?
Avatar

What version of F5 BigIP is supported?

Hi All
 
I am running CloudStack 4.2.1 and have run into issues with F5 BigIP version 11.3. When I try to add an instance with a network that is based on an offering with this version as LB, I get the errors shown below.  I did the exact same thing that I did for F5 V10.1 which worked fine. All F5 systems are virtual editions.
 
vlan-715 is indeed created on F5 and subsequent retries come back with "already exists".
 
Any help is greatly appreciated.
Amin
 
2014-05-07 11:26:27,694 DEBUG [cloud.network.NetworkManagerImpl] (Job-Executor-84:job-1145 = [ 915c45e9-be5a-4a55-afdb-43fae8081445 ]) Asking F5BigIP to implemenet Ntwk[365|Guest|19]
2014-05-07 11:26:27,707 DEBUG [cloud.network.ExternalLoadBalancerDeviceManagerImpl] (Job-Executor-84:job-1145 = [ 915c45e9-be5a-4a55-afdb-43fae8081445 ]) Allocated external load balancer device:5 for the network: 365
2014-05-07 11:26:27,719 DEBUG [agent.transport.Request] (Job-Executor-84:job-1145 = [ 915c45e9-be5a-4a55-afdb-43fae8081445 ]) Seq 14-338558978: Sending  { Cmd , MgmtId: 345052500519, via: 14, Ver: v1, Flags: 100011, [{"com.cloud.agent.api.routing.IpAssocCommand":{"ipAddresses":[{"accountId":2,"sourceNat":true,"add":true,"oneToOneNat":false,"firstIP":false,"vlanId":"715","vlanGateway":"10.0.240.174","vlanNetmask":"255.255.240.0","networkRate":200}],"accessDetails":{},"wait":0}}] }
2014-05-07 11:26:27,719 DEBUG [agent.transport.Request] (Job-Executor-84:job-1145 = [ 915c45e9-be5a-4a55-afdb-43fae8081445 ]) Seq 14-338558978: Executing:  { Cmd , MgmtId: 345052500519, via: 14, Ver: v1, Flags: 100011, [{"com.cloud.agent.api.routing.IpAssocCommand":{"ipAddresses":[{"accountId":2,"sourceNat":true,"add":true,"oneToOneNat":false,"firstIP":false,"vlanId":"715","vlanGateway":"10.0.240.174","vlanNetmask":"255.255.240.0","networkRate":200}],"accessDetails":{},"wait":0}}] }
2014-05-07 11:26:27,719 DEBUG [agent.manager.DirectAgentAttache] (DirectAgent-276:null) Seq 14-338558978: Executing request
2014-05-07 11:26:28,388 DEBUG [network.resource.F5BigIpResource] (DirectAgent-276:null) Creating a guest VLAN with tag 715
2014-05-07 11:26:28,517 ERROR [network.resource.F5BigIpResource] (DirectAgent-276:null) Failed to execute IPAssocCommand due to com.cloud.utils.exception.ExecutionException: Failed to create vlan with tag 715
2014-05-07 11:26:28,581 ERROR [network.resource.F5BigIpResource] (DirectAgent-276:null) Retrying IpAssocCommand. Number of retries remaining: 1
2014-05-07 11:26:28,781 DEBUG [network.resource.F5BigIpResource] (DirectAgent-276:null) Creating a guest VLAN with tag 715
2014-05-07 11:26:28,828 ERROR [network.resource.F5BigIpResource] (DirectAgent-276:null) Exception caught in Networking::urn:iControl:Networking/VLAN::create()
Exception: Common::OperationFailed
        primary_error_code   : 16908390 (0x01020066)
        secondary_error_code : 0
        error_string         : 01020066:3: The requested VLAN (/Common/vlan-715) already exists in partition Common.
2014-05-07 11:26:28,828 ERROR [network.resource.F5BigIpResource] (DirectAgent-276:null) Failed to execute IPAssocCommand due to com.cloud.utils.exception.ExecutionException: Exception caught in Networking::urn:iControl:Networking/VLAN::create()
Exception: Common::OperationFailed
        primary_error_code   : 16908390 (0x01020066)
        secondary_error_code : 0
        error_string         : 01020066:3: The requested VLAN (/Common/vlan-715) already exists in partition Common.
 

 


Amin Pashapour MEMBERS 12 May 2014 - 13:58 PM
1 0
Administrator
Lots of Templates showing in XenCenter
Avatar

Lots of Templates showing in XenCenter

Hi, can anyone assist

We have v4.2.0 running on 2 XenServer hosts, using several iSCSI storage repositories (Dell Equalogic)

I am trying to tidy up our current template offerings and i have noticed that there are more templates showing in Xencenter (when viewing the SR - Storage tab) than in the main GUI.

All that shows in XenCentrer is "Template <UUID>" however that UUID doesnt match up with the ID that the GUI has for each template

Is there any way i can match up what each template is so i know which can be deleted ? presumably some must be spare but even if they arent it would be useful to know which is which? They always say 0% on disk but the total does seem to take up space

Thanks

Jon


Matthew Darnell MEMBERS 28 April 2014 - 15:45 PM
8 0
Timothy Lothering
Usage Sanity Check failed

Hi,

 

I am getting the error below from CCP 4.2.1-4:

 

Usage Sanity Check failed

 

Error: Found 8768 usage records with raw_usage > 1

Error: Found 16809 volume usage records which are created after volume is removed

 

Any ideas?

 

Regards,

 

Timothy


2 0
Timothy Lothering
Error while collecting disk stats from : You gave an invalid object reference
Hi,
 
I am getting the below error numerous times in a minute, and as a result, it has grown my management-server.log to over 500MB.
 
Landscape:
 
1. CCP 4.2.1-4
2. Citrix XenServer 6.2.0 with SP1
 
CCP is functioning 100%, I am able to complete all tasks without errors. All my Hosts are working as I have been able to provision VMs to all of them.
 
2014-04-25 14:29:06,480 WARN  [xen.resource.CitrixResourceBase] (DirectAgent-81:null) Error while collecting disk stats from : 
You gave an invalid object reference.  The object may have recently been deleted.  The class parameter gives the type of reference given, and the handle parameter echoes the bad value given.
at com.xensource.xenapi.Types.checkResponse(Types.java:209)
at com.xensource.xenapi.Connection.dispatch(Connection.java:368)
at com.cloud.hypervisor.xen.resource.XenServerConnectionPool$XenServerConnection.dispatch(XenServerConnectionPool.java:909)
at com.xensource.xenapi.VBDMetrics.getIoReadKbs(VBDMetrics.java:210)
at com.cloud.hypervisor.xen.resource.CitrixResourceBase.getVmStats(CitrixResourceBase.java:2775)
at com.cloud.hypervisor.xen.resource.CitrixResourceBase.execute(CitrixResourceBase.java:2675)
at com.cloud.hypervisor.xen.resource.CitrixResourceBase.executeRequest(CitrixResourceBase.java:495)
at com.cloud.hypervisor.xen.resource.XenServer56Resource.executeRequest(XenServer56Resource.java:59)
at com.cloud.hypervisor.xen.resource.XenServer610Resource.executeRequest(XenServer610Resource.java:106)
at com.cloud.agent.manager.DirectAgentAttache$Task.run(DirectAgentAttache.java:186)
at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:471)
at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:334)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:166)
at java.util.concurrent.ScheduledThreadPoolExecutor$ScheduledFutureTask.access$101(ScheduledThreadPoolExecutor.java:165)
at java.util.concurrent.ScheduledThreadPoolExecutor$ScheduledFutureTask.run(ScheduledThreadPoolExecutor.java:266)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1146)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:615)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:701)
 
Any advice?
 
Regards
 
Timothy
 

 


3 0
Gert Jensen
change physical network on xenserver

hello,

 

Has anybody tried to change the physical network on a xenserver managed by CSP ?

 

I have only advanced networks and would like to change my network from bridge to OpenVswicth,

and add 2 more nics to my bonding.

 

can I just do this if i keep my xenserver bonding names ?

 

kind regards

Gert


3 0
Simon Murphy
Routing from Private Gateway to the internet

Does anyone know if it should be possible to route from a customer network on the private gateway to the internet? When I set this up there is no NAT rule created on the VPC and devices on the customer network cannot get to the internet.

 

The customer would like to use the VPC connection to access the internet via the private gateway.

 

Is this possible?

 


1 0
Administrator
Management Server shut down alone !!
Avatar

Management Server shut down alone !!

hi everybody,

 

I installed a virtual machine centos with this tutorial http://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-installation/en/latest/qig.html

 

I have centos 6.5, xenserver 6.2

 

Installation finished with success.

I have a web access http://IP:8080/client

I'm ready for basic configuration. But 3 or 5 minut the VM shut down alone clearly.

 

What's wrong with Virtual Machine. I must look where (log) ?

 

Can you help me ?

 

Thanks for your help.

 

Clément.


Clément Mutz MEMBERS 08 April 2014 - 08:13 AM
16 0
Gert Jensen
Change that color of the GUI in 4.3 from PURPLE

Hello,

 

Do ANYBODY know how to change the colors in the new 4.3, it is ugly Purple.. :)

 

why, why, why.... ?

 

are there some css i have to change it to white or black or not purple... ?

 

Kind regards

Gert

 


1 0
Administrator
Migration from OnApp to CloudStack
Avatar

Migration from OnApp to CloudStack

Hi,

 

We are using OnApp as private cloud and want to move our cloud infra on CloudStack but we are unable to find any migration guide for CloudStack, Is there anyone who has done migration from OnApp sucessfully. or anyone can give some idea about it or any documentation.

 

Thanks

Saif


sair siddiqui MEMBERS 02 April 2014 - 07:10 AM
3 0
Administrator
Unable to add the external cluster
Avatar

Unable to add the external cluster

Hi Guys-

 

I'm new for CloudStack, and I've been trying to make a test environment for Cloudstack of advanced zone mode. In these days, I want to setup a advanced zone, and I failed again and again. I always got 'unable to add the external cluster' error.

 

The following is the info of my environment.

 

IP Subnets

 

Management, Storage

Subnet - 10.2.0.0

Mask - 255.255.0.0

Gateway - 10.2.0.254

Reversed IP - 10.2.101.11-10.2.101.20

Storage IP - 10.2.101.1-10.2.101.10

 

Public

Subnet - 10.33.0.0

Mask - 255.255.0.0

Gateway - 10.33.0.254

 

Guest

Subnet - 10.100.0.0

Mask - 255.255.0.0

Gateway - 10.100.0.254

 

Guest CIDR

Subnet - 10.13.0.0/16

 

Topology

 

Please the attachment below.

 

Host Info

 

Comments: Both the Cloudstack and vCenter servers are installed with VM at a vSphere host with ip address 10.2.101.6.

 

Management Server

OS - CentOS 6.4

Version - 4

Other compoments - MySQL server, NFS server(for primary and secondary storage)

IP address - 10.2.101.2

Networks Setting - As this is one NIC in the host of management server, I create one physical network named vSwitch0(same with vSwitch setting at vSphere), and for types of networks are added, Management, Storage, Public and Guest.

 

vCenter

OS - Windows 2008 Enterprise R2

Version - 5

IP address - 10.2.101.1

Datacenter - B*****

Cluster - Internal

HA - Enabled

 

vSphere

Version - 5

IP address - 10.2.101.7

 

Switch Info

 

Both the server and client ends are directly conneted.

 

Type - Cisco 3560

Vlan - 2(native VLAN, management, storage), 33(public), 100(guest)

Interface to hosts - Trunk mode(all VLAN are allowed)

 

vSphere Network Setting

 

Please the attachment.

 

Error Message

 

The error message is pasted at the end.

 

Could someone tell me what is the reason for the error - unable to add external cluster? And I really feel confused with how does the advanced network work, please help to make a brief explanation. Thanks a lot.

 

2014-03-31 17:33:36,187 DEBUG [cloud.api.ApiServlet] (catalina-exec-3:null) ===START===  10.13.1.105 -- GET  command=addCluster&zoneId=141cdb17-aa51-464c-a46d-e0256fc438bd&hypervisor=VMware&clustertype=ExternalManaged&podId=20e3dfb3-d45c-423d-9710-6c8d5915bcd6&username=administrator%40vsphere.local&url=http%3A%2F%2F10.2.101.1%2FBamboo%2FInternal&clustername=10.2.101.1%2FBamboo%2FInternal&response=json&sessionkey=UYzgImu2dIfF5u9FL50iw6tDXMY%3D&_=1396258415881
2014-03-31 17:33:36,219 INFO  [hypervisor.vmware.VmwareServerDiscoverer] (catalina-exec-3:null) Discover host. dc: 7, pod: 6, cluster: 11, uri host: 10.2.101.1
2014-03-31 17:33:36,225 INFO  [hypervisor.vmware.VmwareServerDiscoverer] (catalina-exec-3:null) Detected private network label : Management
2014-03-31 17:33:36,226 DEBUG [vmware.resource.VmwareContextFactory] (catalina-exec-3:null) initialize VmwareContext. url: https://10.2.101.1/sdk/vimService, username: administrator@vsphere.local, password: b*******
2014-03-31 17:33:38,533 INFO  [vmware.manager.VmwareManagerImpl] (catalina-exec-3:null) Preparing network on host com.cloud.hypervisor.vmware.util.VmwareContext@539f0fff for Management
2014-03-31 17:33:38,783 ERROR [vmware.mo.HypervisorHostHelper] (catalina-exec-3:null) Unable to find vSwitchManagement
2014-03-31 17:33:38,784 WARN  [hypervisor.vmware.VmwareServerDiscoverer] (catalina-exec-3:null) Unable to connect to Vmware vSphere server. service address: 10.2.101.1
2014-03-31 17:33:38,999 WARN  [cloud.resource.ResourceManagerImpl] (catalina-exec-3:null) Unable to find the server resources at http://10.2.101.1/Bamboo/Internal
2014-03-31 17:33:38,999 INFO  [utils.exception.CSExceptionErrorCode] (catalina-exec-3:null) Could not find exception: com.cloud.exception.DiscoveryException in error code list for exceptions
2014-03-31 17:33:39,012 WARN  [admin.cluster.AddClusterCmd] (catalina-exec-3:null) Exception:
com.cloud.exception.DiscoveryException: Unable to add the external cluster
        at com.cloud.resource.ResourceManagerImpl.discoverCluster(ResourceManagerImpl.java:559)
        at com.cloud.utils.component.ComponentInstantiationPostProcessor$InterceptorDispatcher.intercept(ComponentInstantiationPostProcessor.java:125)
        at org.apache.cloudstack.api.command.admin.cluster.AddClusterCmd.execute(AddClusterCmd.java:153)
        at com.cloud.api.ApiDispatcher.dispatch(ApiDispatcher.java:162)
        at com.cloud.api.ApiServer.queueCommand(ApiServer.java:505)
        at com.cloud.api.ApiServer.handleRequest(ApiServer.java:355)
        at com.cloud.api.ApiServlet.processRequest(ApiServlet.java:302)
        at com.cloud.api.ApiServlet.doGet(ApiServlet.java:66)
        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:617)
        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
        at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
        at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
        at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
        at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
        at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:127)
        at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
        at org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(AccessLogValve.java:555)
        at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
        at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:298)
        at org.apache.coyote.http11.Http11NioProcessor.process(Http11NioProcessor.java:889)
        at org.apache.coyote.http11.Http11NioProtocol$Http11ConnectionHandler.process(Http11NioProtocol.java:721)
        at org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint$SocketProcessor.run(NioEndpoint.java:2274)
        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1110)
        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:603)
        at java.lang.Thread.run(Thread.java:722)
2014-03-31 17:33:39,013 INFO  [cloud.api.ApiServer] (catalina-exec-3:null) Unable to add the external cluster
 

 


wei deng MEMBERS 31 March 2014 - 10:53 AM
2 0
Gert Jensen
Juniper Site to Site VPN

Hello,

 

Have anybody tried to make a site to site vpn using a juniper srx (100) ?

 

and what are the parameters you are using both on Juniper and in Cloudstack

 

Does anybody know which log files i need to look in CloudStack ?

 

Kind regards

Gert


5 0
Administrator
Windows AD Integration with CloudPlatform 4.2.1.3
Avatar

Windows AD Integration with CloudPlatform 4.2.1.3

Hi ,

 

I tried to integrate windows AD with CloudPlatform 4.2.1.3 from UI.

To give more specific information on the setup, I use Advanced zone with multiple physical networks on CloudPlatform 4.2.1-3.Tried to Integrate from UI not using direct APi

 

Below are the Windows AD Configuration which I use to integrate with CloudPlatform

 

Bind DN CN=cloudadmin,OU=Service Account,DC=RULE,DC=com

Bind Password

Hostname

Query Filter (uid=%u)

Search Base CN=Users,DC=RULE,DC=com

No SSL  (SSL not enabled )

Port 389

 

 

There is nothing related to this  in the cloud-man logs or is there any version dependency on Windows AD or  Am I missing something here?

 

 

Any help will be appreciated

Regards,

Anoop


Anoop Mohan MEMBERS 21 March 2014 - 06:35 AM
1 0
Administrator
Windows AD Integration with CloudPlatform 4.2.1.3
Avatar

Windows AD Integration with CloudPlatform 4.2.1.3

Hi Support,

 

Can I Add two Domain Controller to CloudPlatform.I have two Teams who is going to provision VM from citrix CloudPlatform with Different Domain Controller

 

Thanks

Anoop


Anoop Mohan MEMBERS 07 March 2014 - 11:09 AM
3 0

Top Contributors